Personalizace, originalita, výjimečnost. To jsou trendy, které v posledních letech hýbou světem. Dávno je za námi doba, kdy jsme se báli vybočit z řady, abychom na sebe příliš neupozornili. Dnes naopak chceme být odlišní. Necháváme se tetovat, dětem dáváme neobvyklá jména, v regálech obchodů hledáme žvýkačky se svým jménem. A co takhle plechovku piva nebo energy drinku s vlastním designem? Colognia press, jedna z největších tiskáren na českém trhu, právě spouští svůj zcela nový prodejní kanál COOLCAN.cz, díky kterému si pár takových plechovek můžete nechat vyrobit.

Dárek pro blízkou osobu i firemního zákazníka

Správný Čech ocení pivo, a i ten největší dříč občas potřebuje nakopnout. Díky vlastnímu designu plechovek si každý odnese nejen jedinečný dárek, ale především zážitek s ním spojený. Službu COOLCAN.cz lze využít pro soukromé účely stejně tak jako pro ty obchodní. Ponožky k Vánocům pro vaše blízké a reklamní propiska jako firemní dárek jsou přežitek. COOLCAN.cz přichází s možností, jak dát rodinným blízkým i obchodním partnerům, firemním zákazníkům či vlastním zaměstnancům dárek, co skutečně využijí. Je manžel zarputilým fanouškem fotbalu? Obdarujte ho plechovkou piva oblečenou do dresu jeho oblíbeného týmu. Je kamarádka běžkyní tělem i duchem? Nechte pro ni vyrobit plechovky energy drinku s jejím oblíbeným motivačním citátem. Firemní večírek, sportovní akce, veletrh, výstava… Cokoli, co vás napadne, může mít svoje vlastní plechovky. Stačí vytvořit grafiku a firemní akce bude rázem na úplně jiné úrovni.

Jak to celé funguje?

Prodejní kanál COOLCAN.cz funguje na bázi web2print. Jedná se o online řešení, kdy si zákazník vytvoří přímo v editoru na webových stránkách vlastní grafiku a následně ji odešle k tisku. Web2print řešení jsou obecně charakterizována automatizovanou produkcí a stejně jako v tomto případě se pro finální výstup běžně využívá digitálního tisku. Koncový zákazník si může na webových stránkách COOLCAN.cz vybrat z několika variant potisků. Buď může zvolit některý z kompletně předdefinovaných, přesto zajímavých a jedinečných designů plechovek, které není potřeba upravovat, nebo se vrhne na plechovky k úpravě. V nabídce naleznete mnoho designů, které lze částečně upravit – např. změnit text nebo vložit vlastní fotku do vybraného rámečku. Ti kreativní z vás si ale mohou v editoru navrhnout vzhled plechovky od začátku do konce celý sami. Je možno vybírat ze široké nabídky pozadí, používat tematické kliparty, psát vlastní texty, a dokonce vkládat vlastní fotografie – samozřejmě v odpovídající kvalitě.

Jednotlivé designy se mění v závislosti na ročním období a na událostech, které v daném období nastanou. Na Valentýna tak můžete obdarovat svého partnera či partnerku plechovkami se zamilovaným vzkazem, v létě můžete vyrazit na vodu s vlastními nápoji nebo povznést grilovačku na úplně jinou úroveň a v zimě třeba překvapíte netypickým adventním kalendářem. Častou změnou nabízených designů se také otevírají dveře pro spolupráci s grafiky všeho druhu. Jste šikovný grafik nebo grafička? Jste kreativní? Máte nápady na designy, které by se na COOLCAN.cz chytly? Dejte nám o sobě vědět!

Reklamní plechovky pro firmy

Přínosů web2print řešení lze využít i v B2B sféře. Nechte vyrobit dárky pro vaše firemní zákazníky, obchodní partnery či vlastní zaměstnance v podobě plechovek ve vlastním brandu, s vlastní grafikou. Také veletrhy, výstavy, firemní večírky mohou mít svoje plechovky. Jste agentura pořádající pro své klienty eventy či kampaně? Nechte speciálně pro ně a pro jejich konkrétní příležitosti vyrobit plechovky s jedinečným vzhledem. Využívat lze i chytrého HP SmartStream Mosaic a vytvářet tak designy s variabilními daty. Různá jména, fotky, věnování, pozadí… Díky tomu je možné vytvořit dokonce každou jednu jedinou plechovku originální.

Nekupujete zajíce v pytli

Každá vytvořená plechovka potěší hned dvakrát. Jednou svým personalizovaným vzhledem, podruhé obsahem. Půllitrové pivní plechovky v sobě nesou Postřižínské pivo z Nymburka a plechovky s energy drinkem o obsahu 250 ml jsou vyráběny společností MaxDrinks s.r. o. z Kralup nad Vltavou. Každý nabízený nápoj má kromě jasného rodokmene českého výrobce uvedeny také veškeré povinné údaje, jako jsou složení, obsažené alergeny apod., a zřetelně označené datum minimální spotřeby.

Obléknuto do toho nejlepšího

Vytvořený design se netiskne přímo na plechovku samotnou, ale na smrštitelnou rukávovou etiketu, tzv. shrink sleeve. Ten se následně nasadí na plechovku, obejme ji kolem dokola o 360° a vlivem horkého vzduchu nebo páry se na ni smrští. Že je to neekologické? Naopak! Shrink sleeve, který se k potisku originálního designu používá, je vyráběn z recyklovatelného materiálu a pomocí podélné perforace ho lze jednoduše odtrhnout a třídit. Tím pádem lze zvlášť recyklovat hliníkovou plechovku a zvlášť obal. Dříve byl hliník v oblasti ekologie považován za sprosté slovo. Dnes se naopak hliníkové obaly dostávají čím dál tím víc do hry. Hliník sám o sobě je totiž jednak velmi dobře recyklovatelný, jednak je možné recyklovat jej prakticky donekonečna. Jeho výroba je sice energeticky náročnější než třeba výroba plastu, ale právě možnosti jeho recyklace ho dostávají do popředí možných materiálů budoucnosti.

Autor: Michaela Kudrnová
Zdroj: font.cz